19 Ekim 2008 Pazar

" Türkmenköy, Girne'nin Ocağını Söndürdü.."


Maç Başında Türkmenköy Futbol Takımı

Türk Bankası Ligi(KKTC 1.Lig)'nde bu sezon ilk kez yer alan Türkmenköy, tarihinde yaptığı ilk birinci lig maçında Türk Ocağı Limasol'u deplasmanda 0-2'lik skorla yenmeyi başardı.Türkmenköy taraftarları takımlarını desteklemek amacıyla dört bir taraftan Girneye akın etti.Maç öncesinde,Girne 20 Temmuz Stadı'nda olan Türkmenköy'lü taraftarlar, futbolcular, yönetim ve teknik heyette güzel bir heyecan ve hava olduğu görüldü.


Maça karşılıklı hazırlık paslarıyla başlayan takımlar, maçın ilk dakikalarında etkili olamadılar.Türkmenköy'ün ilk yarıda Hasan Aksoy ve Evren'le gelişen ataklar sonucsuz kaldı.İlk yarının büyük bölümü ortaalan mücadelesi olarak gecdi.İkinci yarıya daha istekli baslayan Türkmenköy Hasan Aksoy'la Ocak savunmasını alt üst etti.Yaşanan gol pozisyonlarında Etundi'nin pozisyonları gole çevirememesi, Yebaun William'ın eksikliğini büyük ölçüde hissettirdi.Türkmenköy'de 70.dakikada sağ kanattan Tabi aldığı topla 4 kişiyi geçtikten sonra topu ceza alanı içerisindeki Armel Etundi'ye verdi ve Armel topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.87.dakikada Türkmenköy'den Armei'nin güzel pasıyla oyuna 2 dakika önce giren Ali Bayır topla buluşan oyuncu oldu ve Ali Bayır'ın golü ile Türkmenköy, Türk Ocağı karşısında ikinci golünü buldu.

Maç Sonunda Türkmenköy Futbol Takımı

Türk Ocağı:Salih,Bayram,Türkay(Dk. 80Hüseyin,Mustafa,Ediz,Aksel,Malick,Emmanuel,Murat Sözkesen (Dk.20 Nurcan),Erkan ,Mustafa Arıkan(Dk. 60 Beyhan).

Türkmenköy:Devrim,Can,Mustafa,Bilal,Kaan,Güngör,Evren (Dk. 68 Kamil)Tabi,Hasan Aksoy,(Dk. 85 Ali Bayır),Gerrard,Armel Etundi(Dk. 89 Özkan).


MAÇIN ADAMI: Hasan Aksoy (Türkmenköy)
Türkmenköy'ün ileriye dönük orta saha oyuncusu Hasan Aksoy, Türk Ocağı defansını zor durumlarda bırakırken, arkadaşlarına birçok gollük pozisyon da hazırladı. Son vuruşlarda özellikle Armei'nin beceriksizliği Türkmenköy adına farka gidilmesini önledi. Aksoy oyunda kaldığı süre içerisinde sahada basmadık yer bırakmadı.
HAKEM DEĞERLENDİRMESİ: Serdar Bilgimer
Vasat geçen karşılaşmada kolay bir 90 dakika geçirdi. Zaman zaman sertliklere göz yummasına rağmen futbolun gerektirdiği tatlı sert oyuna izin verdi. Bilgimer sezonun ilk maçında yan hakemleri ile de uyum içinde yönetim sergiledi. Bilgimer ve yardımcıları iyi bir performans sergiledi.
Eralp Şerifoğlu (Türkmenköy)
Lige iyi bir giriş yaptık. Bu galibiyet bizim için iyi oldu. Birinci Lig'de ilk yılımız olmasına rağmen, bu ligde iyi işler yapmak istiyoruz. İlk yarıda futbolcularım oldukça tutuktu. Ancak ikinci yarıyla birlikte toparlanıp, rakibimizin üzerine gittik ve bulduğumuz gollerle maçı kazanmasını bildik. Takımım ilerleyen haftalara daha da iyi olacak. Bu galibiyeti hak ettik ve kazandık.

İkinci yarı başlamadan önce Armel Adrian Etundi dua ediyordu. Ve Etundi Gol sevincini arkadaslarıyla paylaşıyor.. Oyuna girdikten 5 dakika sonra gol sevinci yaşayan Ali Bayır.
FENKO

Hiç yorum yok: