29 Ekim 2008 Çarşamba

"Haklı Galibiyet."

Her iki ekibin de ilk haftanın galipleri olması, istikrarı sürdürmek adına bu maçtan mutlak galip gelmeyi hedeflemeleri ve ligin daha başından işi sıkı tutma hedefleri, maçın tempolu geçeceğinin önemli işaretleriydi.
Ev sahibi Türkmenköy, geçen hafta göze hoş gelen futboluyla büyük beğeni kazanan Armel'in yokluğunda maça sakatlığını tam olarak atlatamayan William ile başladı.
Binatlı ise Sabri ve Raif'in ayrılmasından sonra yeni bir yapılanmaya giren kadrosu ile zorlu Türkmenköy deplasmanında yabancılarının göstereceği performans ile puan veya puanlar almak için tam kadro maça çıktı.
Maç oldukça tempolu başladı. Özellikle Binatlı futbolcusu Paşo'nun 27. dakikada gördüğü kırmızı karta kadar karşılaşma; kora kor, dişe diş, her an golün gelebileceği bir ortamda oynandı.
Gerek Türkmenköy, gerekse Binatlı, futbolu çirkinleştirmeden, golü düşünerek, dikine oynayarak, tempolu bir yarım saat çıkardı. Paşo'nun sorumsuzca adeta takımına ihanet edercesine rakibine dirsek atarak kırmızı kartla oyun dışında kaldığı pozisyon sonrasında, maçın tüm hakimiyeti Türkmenköy'ün eline geçti.
Ancak Türkmenköy'ün Hasan Aksoy, Kaan, Evren ve William ile adeta saç baş yolduracak goller kaçırması, Binatlı'ya toparlanma şansı verdi.
Binatlı, eksik kaldığı pozisyondan sonra oyunu kendi yarı alanında kabul edip ileride bir tek Ertuğ'u bırakarak devre sonuna kadar 0-0'lık skoru korumayı tercih etti.
İlk devrenin en ilginç olayı ise 39. dakikada bir gün önce Küçükkaymaklı'nın yediği nizami olmayan golün benzerini Binatlı kalesinde görmek oldu. Tabi'nin kullandığı korner atışında top defansa da çarparak yan ağlardan kaleye girdi. Bu pozisyonda orta hakem Fehim Dayı, pozisyonu iyi süzerek korneri işaret etti. Özen gösterilmesi gereken, tedbirler alınması gereken bir konu. Bu tür olayların Küçük Kaymaklı-Lapta maçındaki gibi maçın önüne geçmesinin yaratabileceği tehlikelerin önlemlerini işin başında almak gerekiyor.
Maça gelince; İkinci yarıya Türkmenköy, golü bulup maçı koparmak adına atak başladı. Çok adamla Binatlı'nın üzerine giderek ilerde bastı ve orta alanda yaptığı yoğun presle adeta rakibini boğarak Binatlı kalecisi Emre'ye zorlu anlar yaşattı. Ancak aynı ilk devrede olduğu gibi net pozisyonlara giren ve kolay adam eksiltebilen Türkmenköy forveti, son vuruşu yapacak beceriyi yine gösteremedi.
Binatlı ise son 15 dakikada üzerindeki baskıyı azaltarak riskleri almaya ve en azından bir beraberlik golü için çok adamla rakibinin üzerine gitmeye çalıştı. 84. dakikada Tabi'nin Paşo benzeri bir sorumsuzlukla takımını 10 kişi bırakması ile oyuncu sayılarının eşitlenmesi, konuk ekibi ümitlendirdi. Binatlı, son bir hamle ile oyunu rakibin ceza alanına yığmaya çalıştı. Ancak iyi kapanan Türkmenköy, tribünlerde hiç susmadan destek veren seyircisinin de desteği ile puanları cebine koymayı bildi.
Binatlı, dün mağlup olmasına rağmen ileriki haftalar için ümit verdi. Ancak sorumsuzluk örneği veren Paşo'nun mutlaka dikkati çekilmeli ve disiplinden ödün verilmemeli. Kimsenin Binatlı formasına ihanet etmeye hakkı yok.
Lige süper bir başlangıç yapan Türkmenköy ise özellikle kendi sahasındaki maçlarda, rakiplerine sahayı dar edeceğini, ligin korkulu rüyası olacağının sinyallerini verdi. Fakat dün atamadıkları gollerin bedelini, puan kaybederek de ödeyebilirlerdi. Bir de sahanın durumuna değinmek gerekiyor. Zemin çok güzel. Ancak geçen sezonun bitimi ile ihaleye çıkılan tribünlerin inşaat artığı durumu, çevre düzenlemesinin olmaması, basın tribününün kümese benzeyen hali bir an önce düzeltilmelidir. Türkmenköy gibi bir camiaya yakışan da budur.

Yazar:Levent TEZEL-Kıbrıs Gazetesi
Ekleyen:Fikret NAMIKKEMALOĞLU

Hiç yorum yok: