23 Kasım 2008 Pazar

" Türkmenköy, Yeniboğaziçi'ni 4'ledi "

Türk Bankası Liginin 6. Haftasında evinde Yeniboğaziçi'ni konuk eden Türkmenköy rakibini; Can, Bilal, William ve Hasan Bahtıkara'nın golleriyle 4-2 mağlup etti.Kırmızı kart cezasıyla bu macta forma giyemeyen Güngör Sakallı'nın yerine bugün Bilal Genel forma giydi.
Türkmenköy sahaya, kalede; Devrim, Defansta; Bilal,Kaan,Mustafa Tekpınar, Ortasahada; Hasan Bahtıkara,Evren Bahtıkara,Tabi,Gerard,Can ve forvette ise William ve Hasan Aksoyla başladı.



Zaman tablosu:

0-15:
Maçın ilk bölümleri karşılıklı ataklarla geçerken her iki takımda ceza sahası içerisinde pozisyon üretmekte zorlandı.

16-30:
21 dk. Hasan Bahtıkara'nın kaptırdığı topla atağa kalkan Yeni Boğaziçi Fatih'in pasında topla buluşan Mehmet Karakuş ceza sahasından kaleye gönderdiği top ağlarla buluştu. 1-0 23 dk. Soldan Tabi'nin yaptığı ortada kaleci Ersoy elinden kaçırdı boşta kalan topu Can filelere gönderdi. 1-1 27 dk. Mehmet Karakuş'un kullandığı köşe atışından gelen topu kaleye gönderen Abdullah'ın vuruşunu Can çizgi üzerinden çıkardı. 29 dk. Soldan Evren'in kullandığı serbest atıştan gelen topu kaleci Ersoy'un kısa düşen çift yumruk sonrası Bilal kafa ile filelere gönderdi.

31-45:
Devrenin son bölümlerinde her iki takımda daha çok orta alan şeklinde bir oyun ortaya koyunca devre 2-1 Türkmenköy üstünlüğünde tamamlandı.

46-60:
51 dk. Sağdan Evren'in yaptığı ortayı William göğsü ile kontrol etti vuruşunda top yandan az farkla dışarı gitti.55 dk. Ceza sahası dışından Tabi'nin direk kaleye gönderdiği top üsten az farkla dışarı gitti.

61-75:
62.dk. İbrahim Göçer'in kullandığı serbest atışında köşeye giden topu kaleci Devrim güzel bir refleksle kornere çeldi. 73 dk. Yusuf'un kaleye gönderdiği topu Hasan Bahtıkara ters vuruşunu Kaan çizgiden çıkardı. 75. dk Mehmet Çağaka'nın pasında Fatih'in vuruşunu kaleci Devrim kornere çeldi.

76-90:
76.dk. Sağdan Hasan Aksoy'un yaptığı ortada savunmada Mustafa'nın kafası kısa düşünce Abdullah'ın uzaklaştıramadığı topu Hasan Bahtıkara filelere gönderdi. 3-1 79.dk Yusuf'un vuruşunda top kaleci Devrimden döndü dönen topu iyi takip eden Mehmet Çağakan filelere gönderdi. 3-2 84.dk. Soldan Meftun'nun yaptığı ortada William Yebalin kafa ile filelere gönderdi. 4-2 86 dk. Armel'in kısa mesafeden attığı sert şut Abdullah'ın yüzüne gelince kısa bir süre kendinden geçti ve oyuna devam edemedi. Üç oyuncu değişikliğini kullanan Yeni Boğaziçi 10 kişi oynamak zorunda kaldı.


Teknik Direktörler:
Eralp Şerifoğlu (Türkmenköy):
"Geçen haftaki mağlubiyetten sonra bugün ortaya konan azim ve mücadele beni sevindirdi. 6 hafta sonunda bulunduğumuz nokta umut vericidir. Oyuncularımı tek tek kutlarım. Gelecek hafta Bağcıl ile oynuyoruz, galip gelip seri yakalamak istiyoruz."

Turgay Kara (Yeniboğaziçi):
Eşit puanları paylaşan 2 takımın karşılaşmasında Türkmenköy, seyirci ve saha avantajını iyi kullandı. İlk golü bulmamıza rağmen, kalemizde 2 hatalı gol gördük. 2'nci devreye sakatlıklardan dolayı oyuncularımızı ve oyun kurgumuzu değiştirerek başladık. Olmadı. Türkmenköy'ü kutluyorum. Kendi hatalarımızdan kaybetik, bu hataları düzeltmemiz lazım. Bu gidişat güzel bir gidişat değildir.

Maçın Adamı: Can Özsoy ( Türkmenköy )
Maçın genelinde iyi bir futbol ortaya koyan Can Özsoy 23 dk. maçın beraberlik golünü atarken 27 dk. Abdullah'ın vuruşunda topu çizgiden çıkarması takımı adına dönüm noktası oldu. İkinci yarıda hem defansta hem de ofansta yapmış olduğu olumlu katkılar ile takımına destek vererek başarılı bir maç çıkardı.

Ekleyen:Fikret Namıkkemaloğlu

Hiç yorum yok: