11 Kasım 2008 Salı

" Türkmenköy 1-0 Lapta "

Türk Bankası Ligi'ne bu yıl ilk kez terfi eden Türkmenköy kendi sahasında ağırladığı Lapta'yı William'ın tek golü ile geçerken, 4'üncü haftanın sonunda puanını 9'a çıkarmayı başardı. Lapta ise bu karşılaşma sonrasında 3 puanda kaldı..Maça Devrim,Güngör,Kaan,
Mustafa,Gerhard,Can,Hasan Bahtıkara,Evren,William Yebalin,Hasan Aksoy ve Tabi onbiriyle başlayan Türkmenköy daha sonra Eralp Şerifoğlu'nun Etundi ve Kamili oyuna alarak yaptığı hamleyle maçı 1-0 la kazanmayı bildi.Maçtan önce oynanan Genç Takımlar Karşılaşması ise 1-0 Laptanın üstünlüğüyle sonuçlanırken, maç sonunda Bekir Bilgi kırmızı kart gördü..

Maçın Adamı: Hasan Bahtıkara (Türkmenköy)
Türkmenköy'ün genç yeteneği Hasan Bahtıkara, ligin ilk iki haftasında geçen sezondan kalan 2 maçlık cezasını tamamladıktan sonra, geçen hafta Cihangir maçında ikinci yarıda görev alırken bugün Lapta maçında ilk kez ilk on birde görev aldı. Genç yetenek 90 dakika boyunca ortaya koyduğu performans ile sol tarafı iyi kullandı ve takımına pozisyonlar hazırladı.


Zaman tablosu:
0-15:
Türkmenköy Mehmetali Toker Stadı'nda oynanan 4. hafta karşılaşmasında Türkmenköy, Lapta maçının ilk bölümlerinde orta saha mücadelesi şeklinde geçti ve her iki taraf da pozisyon üretmekte zorlandı.
16-30:
21.dk ceza sahasının hemen dışından Ağu'nun kaleye gönderdiği topu kaleci Devrim kornere çeldi. 30.dk. Talat'ın kullandığı serbest atışında top yandan az farkla dışarı gitti.
31-45:
İlk devrenin son bölümlerinde her iki taraf da pozisyon üretemeyince devre 0-0 eşitlikle tamamlandı.
46-60:
51.dk. Lapta'nın kullandığı köşe atışından gelen topta ceza sahasında oluşan karambolden sonra savunma topu ceza sahası dışına çıkardı. Topu önünde bulan Yunus'un kaleye gönderdiği şut üst direkten döndü sonrasında kaleci Devrim topa sahip oldu. 58 dk. Hasan Aksoy ile başlayan pozisyonda topla buluşan William Yebalin şık hareketle topu Talat'dan kurtararak plase bir vuruşla ağlara gönderdi. 1-0
61-75:
66.dk. Talat'ın kullandığı serbest atışından gelen topa Dima'nın kafa şutu kaleci Devrim'de kaldı.67.dk. Gerhar'dın pasında topla buluşan Hasan Bahtıkara savunmadan sıyrılıp kaleye gönderdiği top yan kale direğinden döndü.
76-90:
81.dk. Soldan Talat'ın kullandığı serbest atışından gelen topa Dima'nın müsait durumda attığı kafa şutunda top dışarı gitti. 90+1 dk. Tabi'nin pası ile hareketlenen Hasan Bahtıkara soldan getirip uygun durumda bulunan Kamil'e pasının aktardı bu oyuncu müsait durumda topu kale yerine dışarı gönderdi.


Eralp Şerifoğlu (Türkmenköy Teknik Direktörü)

Bugün iyi oynamadık ancak kazanmasını bildik. Bu bizim açımızdan gayet iyi. Her geçen hafta lig zorlaşıyor. Bizim kadro olarak bazı sıkıntılarımız var. Bazı oyuncularım sakatlıkları sebebiyle tam performans sergileyemiyor. İlerleyen haftalarda daha iyi olmak için çaba sarf edeceğiz.


Ahmet OGAN
Ekleyen:Fikret Namıkkemaloğlu

Hiç yorum yok: