13 Kasım 2008 Perşembe

"Türkmenköy Kaymaklı'ya bileniyor "

Lige deplasmanda Türk Ocağı'nı mağlup ederek başlayan Türkmenköy, ikinci haftada Binatlı'yı da 1-0 yenmeyi başardı. 3. haftada Cihangir deplasmanında alınan ilk mağlubiyet moralleri bozmuş olsa da evinde oynadığı Lapta maçını kazanarak evindeki başarılı performansını sürdürdü.
4 haftalık periyot içerisinde her maçta gol atma başarısı gösteren Türkmenköy, kalesinde de sadece 1 gol gördü. Kadrosunda daha çok Türkmenköy kökenli futbolcuların bulunduğu ekipte, dışardan gelen futbolcuların iyi uyumu ve 4 yabancı futbolcusunun kaliteli oluşları takım yapısı içerisinde önemli bir faktör oluşturuyor.
Türkmenköy takımı için olmazsa olmazların başında gelen ve geçmişten bugüne kadar takımlarına çok büyük destek veren taraftarı da 12 adam olarak tribünde yerlerini alarak bir bütünlük içerisinde takımlarına önemli destek veriyorlar.
Cumartesi günü, Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı'nda Küçük Kaymaklı'ya konuk olacak olan Türkmenköy, hafta başından itibaren başlamış olduğu çalışmalarına ara vermeden devam ederken son antrenmanını bugün saat 15:00 de Türkmenköy Mehmetali Toker Stadı'nda yaparak hazırlıklarını tamamlayacak.

Eralp Şerifoğlu "Lige iyi başlamak önemli bir faktör"

Türkmenköy Teknik Direktörü Eralp Şerifoğlu, yaptığı açıklamada 1.ligde ilk kez mücadele eden takımının ilk 4 haftalık performansından memnun olduğunu belirterek, lige iyi başlamanın önemli bir faktör olduğunu da ifade etti. Özellikle daha zor geçeceğini bildiğimiz önümüzdeki haftalarda takımın özgüven ve moral kondisyon açısından da hazır olması çok büyük önem taşımaktadır. İlk dört haftada bunu başaran futbolcularımı takdir ediyorum diyen Şerifoğlu sakat ve cezalılar konusunda yaşadıkları sıkıntıları anımsattı.

"Kaymaklı maçının önlemlerini alıyoruz"

Küçük Kaymaklı maçına da değinen Şerifoğlu, "Doğal olarak Küçük Kaymaklı maçında bu oyuncularımızın ortaya koyacağı performans, maçın neticesini etkileyecek önemdedir. Küçük Kaymaklı maçında en büyük amacımız oyun disiplininden kopmayan, çok iyi mücadele edip yardımlaşmayı ön plana çıkaran bir anlayışla futbol oynayan takım olmaktır. Rakibimizin çok etkili oyuncuları var. Hafta içi yaptığımız çalışmalarda Küçük Kaymaklı'nın oyun planına yönelik gerekli önlemlerin hazırlıklarını yaptık ve bunu karşılaşmada uygulamak istiyoruz. Bizim açımızdan çok zor bir maç olacağının bilinci içerisinde hareket ederek amacımıza ulaşarak Lefkoşa'dan puan çıkarmak istiyoruz. Geçmiş sezonda olduğu gibi bu sezon da bizleri yalnız bırakmayan taraftarımızı bu maçta da yanımızda görmek istiyoruz.

Kaymaklı cephesi maçtan umutlu

Bu hafta evinde Türkmenköy'ü ağırlayacak olan Küçük Kaymaklı ise hafta sonu oynayacağı karşılaşmadan mutlak 3 puan çıkarmak istiyor. İlk dört karşılaşmada sadece 4 puan çıkarabilen Lefkoşa ekibi, dün Şehit Hüseyin Ruso Stadyumu'nda gerçekleştirdiği çalışmada şut çalışmasının ardından teknik ve taktik çalışmalara ağırlık verdi. Çalışma, yapılan çift kale ile sona erdi.
Dünkü çalışmada futbolcularını sık sık uyaran Küçük Kaymaklı teknik patronu Süleyman Göktaş, yaklaşık iki saat süren çalışmanın ardından yaptığı açıklamada; maçın kendileri için bir anlamda olmak veya olmamak maçı olduğunu belirtti. Göktaş, eksik ve sakat futbolcuları bulunmadığını ve Türkmenköy maçından mutlaka üç puan çıkacaklarını ifade etti.

Ahmet OGAN
Ekleyen:Fikret Namıkkemaloğlu

Hiç yorum yok: