22 Kasım 2008 Cumartesi

" Doğudakiler Mesarya'da buluşuyor.. "

Futbol liglerinde beşinci hafta geride kalırken, lig yarışındaki mücadelede heyecan giderek artıyor.



Lig geride kalan 5 haftada oynanan karşılaşmalar sonrasında puan durumlarında her hangi bir kopma yaşanmıyor. Dengeli bir şekilde devam eden ve her takımın her takımı yenebilecek bir görüntünün olduğu ligde, heyecan temposu da haftalar geçtikçe artıyor.
23 Kasım pazar günü Türkmenköy, Mehmetali Toker Stadı'nda doğu bölgesinin iki ekibi Türkmenköy ile Yeni Boğaziçi karşı karşıya gelecek. Vizyon lig olan 1'nci Lig'de ilk kez karşılaşacak olan her iki takımda bu maçla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
Türkmenköy tarihinde ilk kez 1'nci Lig'de mücadele etmesine rağmen aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekerken, ligde oynadığı beş maçtan 3 galibiyet 2 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 5 gol atan Türkmenköy, kalesinde 6 gol görerek 9 puanla ligde 5'nci sırada bulunuyor.
Yeni Boğaziçi'de tıpkı Türkmenköy gibi geride kalan beş hafta sonunda 3 galibiyet 2 mağlubiyet alırken, 5 gole karşılık kalesinde gördüğü 6 gol ve topladığı 9 puanla 6.sırada yer alıyor. Böylece takımların puan cetvelinden de görüldüğü gibi her şeyin eşit olduğu bu karşılaşma doğudakilerin Mesarya buluşması olarak nitelendiriliyor.
Türkmenköy bu zorlu karşılaşmaya 4 antrenmanla hazırlanırken son taktik antrenmanı maçın oynanacağı Mehmetali Toker Stad'ında cuma günü yaparak çalışmalarını tamamlayacak. Türkmenköy'de zorlu maç öncesinde kart cezalısı olan Güngör bu maçta forma giymeyecek. Türkmenköy deplasmanına gidecek olan Yeniboğaziçi ise 4 antrenmanla çalışmalarını sürdürüyor. Hafta başından itibaren çalışmalarını sürdüren Yeni Boğaziçi'nde Cuma günü yapacağı son antrenmanla hazırlıklarını tamamlarken takımda sakatlığı bulunan ve Bostancı Bağcıl maçında oynamayan Seyfi hafta içerisinde doktor kontrolünden geçerek antrenmanlara başladı. Bu futbolcunun maça yetiştirilmesi çalışılıyor.
Geçtiğimiz haftayı mağlup kapatan iki takımın mücadelesinde kazanan takım üst sıralardaki yerini sağlamlaştırırken kaybeden takım ise orta sıralarda yer bulacak.


Şerifoğlu: Kazanmak zorundayız
Birinci Lig'in yeni ekiplerinden Türkmenköy hafta sonunda kendi evinde Pazar günü karşılaşacağı Yeniboğaziçi karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürüyor.
Türkmenköy teknik direktörü Eralp Şerifoğlu gazetemize yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta Küçük Kaymaklı'ya mağlup olduklarını ancak bu maçı geride bıraktıklarını ve artık önlerindeki maçları düşündüklerini söyledi.
Ligin beşinci sırasında bulunan Türkmenköy, kendi evinde karşılaşacağı Yeniboğaziçi maçının hazırlıklarını sürdürürken hafif sakatlığı bulunan William ve kart cezalısı Güngör de antrenmanlarda yer alıyor.
Şerifoğlu, yaptığı açıklamada takımın önemli futbolcularından Güngör'ün Boğaziçi karşılaşmasında yer almayacağını ve bu futbolcunun yerine alternatif futbolcularını hazırlayacağını belirtti.
Geçtiğimiz hafta iyi futbol oynanamamanın yanında buldukları gol pozisyonlarından da yararlanamadıklarını söyleyen Şerifoğlu, Yeniboğaziçi takımının gücünü bildiklerini, maçın zor geçeceğini ama saha ve seyirci avantajını kullanarak mutlak galibiyet almak istediklerini söyledi.
Şerifoğlu konuşmasının sonunda tüm sporseverleri Pazar günü oynanacak olan karşılaşmayı izlemek üzere sahalarına davet etti.


Kara "Puan kayıplarını telafi etmeliyiz"
Yeniboğaziçi teknik direktörü Turgay Kara yaptığı açıklamada geçen hafta içeride Bostancı Bağcıl'a mağlup olarak çok önemli puanlar kaybettiklerini, lig yarışı içerisinde kaybedilen puanların önemini ilerleyen haftalarda daha net ortaya çıkacağını belirterek bölge derbisinde karşılaşacakları Türkmenköy maçından galip ayrılarak puan kayıplarını telefi etmek istediklerini söyledi.
Kara, Türkmenköy maçının zor bir karşılaşma olacağının bilinci içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini, Türkmenköy'ün bu maçta saha ve seyirci avantajının olduğunu ama her iki takımında geçen hafta mağlup olduğunun göz önünde bulundurulmasının gerektiğini söyledi.
Her iki takımın da geçen hafta kaybettiği düşünülürse, maçın zorluk derecesinin ortaya çıkacağına da değinen Kara, Bostancı Bağcıl maçında sakatlığından dolayı oynamayan Seyfi'nin tedavisinin de sürdüğünü söyledi. Kara son olarak birbirini iyi tanıyan iki takımın mücadelesinde güzel bir maçın olacağını düşündüğünü ve maçtan puan veya puanlar çıkarmak istediklerini söyledi.

Ahmet OGAN-Necati KÜLAHLILAR

Hiç yorum yok: