24 Eylül 2008 Çarşamba

" Türkmenköy 1-1 Gönyeli "

Türkmenköy Aydın Spor Kulübü, 1.Lig'e hazırlanmak için yaptığı hazırlık maçlarına bugün de devam etti.Türkmenköy Mehmet Ali Toker Stadında Gönyeli ile oynanan maçı yaklaşık 150 futbolsever izledi.Mükemmel bir çim zemine sahip Mehmet Ali Toker Stadı'nın kapalı tribünleri de büyük oranda tamamlandı. Süleyman Çorba'nın yönetti.


Maça iyi bir futbolla başlayan Türkmenköy, geçen yılın 1.Lig şampiyonu Gönyeli karşısında başa baş bir futbol sergiledi.Maça; Devrim,Güngör,Mustafa Tekpınar,Bilal,Özkan,Hasan B.,Kamil,Gerard,Tabi,Etundi ve Hasan Aksoy onbiriyle başlayan Türkmenköy kanatlardan geliştirdiği ataklarla etkili oldu.Türkmenköy'ün kulübedeki isimleri ise; Hakan,Ali Bayır,Meftun,Ekrem,Ramadan,Can,Hüseyin Genel ve kaleci Fatih Şimşek'ti.Maç boyunca, Etundi'nin hazır ve Kamil'in yorgun olması Türkmenköy'ün futbolunu olumsuz etkiledi.Özellikle Tabi ve Gerard'ın nokta ve etkili pasları atakları hızlandırdı.Maçta sol kanatta görev yapan Özkan Gaziler, Tabi ve Gerard'dan aldığı topların birçoğunu iyi kullandı.25'inci dakikada Özkan'ın soldan ortaladığı top Penaltı noktası üzerinde Etundi ile buluştu.Etundi'nin vuruşu defanstan geri geldi ve Hasan Aksoy'un önüne düştü, Hasan Aksoy şık bir vuruşla topu sağ köşeye yolladı ve Türkmenköy'ü 1-0 öne geçiren gole imzasını attı.Türkmenköy taraftarları gol sonrası büyük sevinç yaşadılar.Gönyeli'nin ilk yarının son bölümünde bulduğu pozisyonları kaleci Devrim önledi.

İkinci yarıda Türkmenköy'ün hocası Eralp şerifoğlu oyuna, Kamil'in yerine Can'ı, Bilal'ın yerine Meftun'u ve Hasan Aksoy'un yerine Ramadanı oyuna aldı.

İkinci yarıda Gönyeli özellikle sağdan Hüseyin Kayalar ve ortadan Kemal Uçaner'in başlattığı ataklarda pozisyonlar buldu.Ancak hiçbirinde Türkmenköy kalecisi Devrim Tuna'yu geçmeyi başaramadılar.Karşılıklı atakların izlendiği ikinci yarıda Gönyeli 58'inci dakikada Hüseyin Kayalılar'ın ortasında Kemal Uçaner'in kafa golü ile eşitliği yakaladı.Maçın son 15 dakikasına girerken Hasan BAHTIKARA kırmızı kartla oyundan atıldı.Maç oynandığı sırada Gönyeli başkanının sıkıntılı bakışları gözlerden kaçmadı.
Gönyeli'den Serhan'ın, Türkmenköy'den de William ile Evren'in sakatlıkları nedeni ile yer almadığı maçta iki takım da yabancı futbolcularının son durumunu görme fırsatı buldu. Gönyeli'nin dördüncü yabancı hakkını kullanmayı düşüncüğü Ganalı Lawraunce forvette çok çalışıp çapraz koşularla rakip defansın dengesini bozarken son vuruşlarda etkili olamadı. Türkmenköy'de orta sahada görev yapan Gerard ile forvetteki Armel'in performansları göz doldurdu. İki futbolcunun da antrenman eksikliklerine rağmen ikili mücadelelerdeki dirençleri ve pas yüzdeleri olumlu idi. Gönyeli takımı geçtiğimiz sezon hazırlık ve resmi maçlarda yenilgi yüzü görmemişti. Bu sezon da yapılan 6'ncı hazırlık maçında namağlup unvanını korudu.
Maç genelinde bakılırsa Gönyeli şampiyon takım olarak gösterilirse, Türkmenköy'ün bu sezon üst sıraları zorlayacağı mantıklı bir düşünce olarak ortaya atılabilir.Geçen sezon etkili olan Jamil ve Jacques'in her pozisyonda Gerard ve Mustafa Tekpınar tarafından durdurulmaları Eralp Şerifoğlu ve Muharrem Gerçeker'i sezon öncesi rahatlattı.Bu sezon Türkmenköyü, kanatlarda Hasan Bahtıkara ve Özkan'ın etkili olması, ileride William ve Etundi'nin performansları, ortada Tabi'nin hırslı mucadelesi ve kalede Devrim'in moral motivasynu sezonu etkileyecek unsurların başında geliyor.Türkmenköy çalışmalarına cuma günü saat 17:00'de yapacağı antremanla devam edecek..
FENKOKIBRIS

1 yorum:

Fikret dedi ki...

Oyna gondeya ..büyüksün gondeya