14 Eylül 2008 Pazar

"Kardeş ülke geceleri başlıyor.."

İkincisi düzenlenen ‘Kardeş Ülke Geceleri’ etkinliği kapsamında, İskele, Türkmenköy ve Girne’de iftar yemeği verilecek. İftar sofralarına, Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Murat Kekili ve Kara Davut da eşlik edecek

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin, Orta Asya ve Kafkas ülkelerinde 2006 yılında başlattığı ‘Kardeş Ülke Geceleri” nin ikincisi düzenleniyor. Düzenlenecek etkinliklerde özürlü vatandaşlarla, yardıma muhtaç fakir ailelerin ihtiyaçları karşılanacak, iftar yemekleri verilecek.
Güzelyurt Belediyesi düzenlenen etkinlik kapsamında, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, kardeş şehir Zeytinburnu ve Osmangazi Belediyeleri’nin katkılarıyla ülkemizin çeşitli bölgelerinde ‘Ramazan İftar Programları’ düzenleyecek. Bu yıl, 15–18 Eylül 2008 tarihleri arasında Güzelyurt, İskele, Türkmenköy ve Girne’de gerçekleşecek iftar programlarına, Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Murat Kekilli ve Kara Davut verecekleri konserlerle iftar sofralarına renk katacak.
Güzelyurt Belediyesi yanında Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne üye belediyelerden İskele ve Beyarmudu da organizasyonda yer alacak.

BAYANLARA ŞAL
ERKEKLERE KRAVAT
“Kardeş Ülke Geceleri” kapsamında yardıma muhtaç vatandaşlara ülke genelinde gıda paketleri dağıtılacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da özürlü vatandaşların motorlu ve tekerlekli sandalye ihtiyaçları karşılanacak.
Ayrıca İftar programlarına katılan erkek davetlilere kravat, bayan davetlilere ise anı hediyeleri olarak şal dağıtılacak.
İftar programının ilki 15 Eylül Pazartesi günü Beyarmudu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Beyarmudu’nda yapılacak. İftar programları 16 Eylül Salı günü İskele’de, 17 Eylül Çarşamba günü Güzelyurt’ta ve 18 Eylül Perşembe günü Girne’de Malpas Otel’de gerçekleşecek.