15 Ocak 2009 Perşembe

Gönül İsterdiki..(Mustafa Celem Özduru)

Gönül ister ki, Türk Bankası I.Ligi sezon sonunda ŞAMPİYON TÜRKMENKÖY diye manşetler atılsın. Çünkü onlar bunu hakediyor. Bunu sadece ben söylemiyorum. Bakın basın camiası ne diyor;
Necmi Belge: Bu Yılın En İyi Takımı Türkmenköy-Ada tv
Mustafa Özsoy: Gönüllerin Takımı Türkmenköy-Genç tv.
Belki sezon sonunda bu gerçek olur veya olamaz ama onlar şimdiden yediden yetmişe herkesin kalbinde şampiyon oldular zaten.
Kolay değil tabiki maddi, manevi zorluklarla boğuşan, günümüzdeki ekonomik zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışan,ama bunun yanında profesonel anlamda her gerekeni yapmaya çalışan ama bunun yanında parasal kazanç dışında herşeyi bir kenara bırakıp köycülük,hırs,manevi anlamdada rakiplerine diş bileyen tipik bir köy takımı. Ben onları Almanların Hoffenheim takımına benzetiyorum. Ligin ikinci devresinde bilinen bir gerçek varki maçlar daha çekişmeli daha sert geçeceğidir. Ama ilk devrenin son maçlarınada şahit olduk ki,bu yıl bu ligde her takım her takımı yenecek güçte. Örneğin bitime iki hafta kala,deplasmanda puan almaya zorlanan Türkmeköy gidip yerinde yılların takımı MTG i deviriyor.Üzerlerinden bu korkuyu attılar diye yorumlar yapılsada bence bu maç ölçü değil.Deplasmanlarda takım olarak daha derli toplu,daha cesur,kanat organizasyonları olsun,ileride çoğalabilmeleri gibi faktörleri yapmaları lazım.En büyük sıkıntıları bu ki,zaman zaman benimde eleştirdiğim konular arasında yer alıyor.Lige verilen arada daha sıkı çalışıp deplasmanda puan ve puanlar almak için kendilerini geliştirme yolunda adımlar atmalıdırlar.Çünkü hedef yükselmiştir eğer ipi göğüslemek istiyorlarsa bu puanlara ihtiyaçları olacaktır.Tabi bunun yanında şans faktörünede zaman zaman ihtiyaç vardır ama her zaman şans yanınızda olmayabilir.Zaten kendi yerlerinde(CİLAYİ de) bunu aşmış durumdalar.Gelen giden titriyor adeta.Bu anlamda kimse sıkıntılıyız demiyor.Sadece bunu koruyup seriyi sürdürmeleri lazım.Ve inanıyorum bunu devam ettireceklerdir.Çünkü bu güç,hırs,yetenek onlarda mevcut.Bir başka örnek verecek olursam,mesela Magosa Türk Gücü sezona başlarken şampiyonluk parolası ile başlıyor ama umduğunu bulamayıp,düşme potasından kendini kurtarmaya çalışırken deplasmana gidip son yılların yenilgisiz takımı olan ve bana göre yine şampiyonluğun en büyük adayı olan Gönyeliyi yeniyor.Yeşilova,yine zirveye oynayan Tatlısuyu yerle bir ediyor.Sezon içerisinde bunlara birçok örnek sayabiliriz.Bu yüzden diyorum ki, her takım her takımı yenebilir.
Son olarak,Futbol Federasyonu’nda herkes tarafından merakla beklenen bu şike olayını artık bir karara bağlayıp açıklaması lazım. Şike yapıldı mı, yapılmadı mı? Yapıldı ise cezayı vereceksin kardeşim. Bunun ertelenmesi olmaz. Haftalardır bu konuya açıklık getiremiyorsanız bu kadar yaşananlardan sonra bütün spor camiası Futbol Federasyonu nereye varmak istiyor, amacı ne diye sormazlarmı? deyip,yazıma başlarken belirtiğim gibi inşallah sezon sonunda bu satırlara TÜRKMENKÖY ŞAMPİYON diye yazılır.

Hiç yorum yok: