3 Ağustos 2008 Pazar

"William Hakkını aradı ve Gol Kral Oldu"


Doğan T.B. Maçında attığı 2 gol Hakem raporunda takım arkadaşına yazılmış.


Türkmenköy’ün Siyahî yıldızı bu sezon Binatlı’nın Golcü Futbolcusu Sabri ile birlikte 23’er gol attılar. Ancak, Türkmenköy’ün Doğan Türk Birliği Karşılaşmasında Karşılaşmanın Hakemi Serdar Bilgimer’in biri penaltıdan olmak üzere William’ın attığı 2 golü Türkmenköy’ün diğer Siyahî oyuncusu Tabi’ye yazması sonucu gol krallığına ulaşamadı.
Maçın 37. Dakikasında kazanılan Penaltı vuruşunu ve 43.dakikada attığı iki golü de Yanlış yazan Maçın Hakemi Bilgimer William’ı 2007-2008 sezonunda 2. Ligin gol kralı olma konusunda tahtında etti.
Kulüp başkanı Muharrem Gerçeker, Oyuncularının hakkını sonuna kadar arayacaklarını belirtirken, tüm gazetelerin ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun maç görüntülerinde bunun açıkça görüldüğünü ve bu konunun önemsiz bir konu gibi görülmesine rağmen aslında skandal olduğunu sözlerine ekledi.
Gerçeker şöyle devam etti;” bu olay aslında çok büyük bir hata. Eğer herkesin gördüğü, tüm gazetelerin ve televizyonların, maça gelen herkesin gördüğü bir olayı hakemin notlarına farklı kaydetmesi son derece endişe verici bir durum. Bugün atılan golleri başkasına yazabiliyorlarsa; Yarın neler olur artık düşünemiyorum. Beklide kazanan takımı mağlup bile gösterebilirler. Federasyona bu konuyu sorduğumuzda bize gazeteler değil Hakem raporu ne ise onu kabul ederiz şeklinde cevap verildi. Görüntülerde ve tüm basında yer alan haberlerde bile 2 golün de William tarafından atıldığı aşikârdır. Bu konun takipçisi olacağız ve Futbolcumuzun hakkını sonuna kadar arayacağız”.


Tüm araştırmalar sonucunda Türkmenköy'ün golcüsü William Yebaun'un gol Kıralı olduğu ispatlandı ve William ödülünü aldı.